Vágysz a több pénzre és a magasabb jólétre a magán- és üzleti életedben? Hát persze, a válasz egyértelmű. De nem mindig igaz. Valójában, ha valamit szeretnél megkapni, kérned kell. Sok esetben, viszont íratlan szabályok és korlátok gátolnak bennünket a pénzzel kapcsolatban is. Ha megtanuljuk elengedni ezeket az általunk teremtett akadályokat, több örömet és teremtést engedhetünk az üzleti életben, amivel igazi pénzmágnessé válhatunk!

Nos, hogy is működik ez a gyakorlatban? Az első lépés, hogy feltedd a megfelelő kérdéseket, mint például: Milyen nézőpontom, prekoncepcióim vannak a pénzzel kapcsolatban, és ezek tényleg az enyémek? Általában elég sok az előítéletünk ezzel a témával kapcsolatban: mit jelent gazdagnak, szegénynek lenni vagy a kettő között elhelyezni magunkat a skálán. A környezetünk, amiben élünk és dolgozunk nagyban befolyásolja, hogyan tekintünk bizonyos dolgokra, és ha másik utat választunk, könnyen megítélhetnek bennünket.

Mások ítéletétől – barátok, család, kollégák, vagy akár az ismeretlenek a különböző közösségi miédiumokon – nagyon nehéz nem megijedni. Azonban, ha egy más pénzügyi valóságra vágyunk, azt nekünk magunknak kell megteremtenünk. “Vedd meg ezt a kocsit! Szavazz rá! Jobban néz ki a hajad feltűzve!” Ismerősen hangzik? Mindig lesz, aki meg akarja mondani, mit csináljunk, hogyan viselkedjünk. A mi életünk viszont kizárólag a mi felelősségünk. Miért tennénk sajátunkká mások akaratát?

Itt van 5 hasznos és egyszerű tipp, hogy több könnyedséggel teremtsük az életünket és az üzletünket olyanná, amilyenné mi szeretnénk:

Ugorj a lehetőségekre, ne a problémákra!
A pénz imádja a cselekvést, így ha kopogtat a lehetőség, kapd el a labdát és rohanj vele! Vannak, akik inkább az apró problémákra helyezik a fókuszukat a lehetőségek helyett. Ha nem vagy hajlandó a cselekvésre, nem vagy hajlandó a befogadásra sem.

Légy hálás minden nap, és ismerd el a saját teremtő erődet!
Ne ítélkezz afelett, amit eddig teremtettél, hiszen az ítélkezés pont a teremtés ellenkezője. A pénz az örömet követi, nem az ítéleteket. Próbáld meg inkább azt nézni, honnan hova jutottál. Kérdezd meg mi mást teremthetsz, mi mást választhatsz még – az új üzleti lehetőségek és teremtő kalandok várnak Rád!

Ismed a ‘pénzes’ önmagad
Ha korlátozod a pénzzel kapcsolatos nézőpontjaidat, kérdezd meg, hogy tényleg a Te korlátaid e ezek. Mások projekciói nagyon erősek lehetnek, és talán felismered, hogy valaki kicsit túl nagy hatással volt az életedre. Kérdezd meg magadtól: “Ha tényleg önmagam vagyok a pénzzel kapcsolatban, mi az őszinte választásom?”

Hallgass a megérzéseidre!
Honnan ismered fel, mi a saját nézőpontod? A saját igazságaid azok, amiktől könnyűnek érzed magad. Ha a mód, ahogy bizonyos dolgokra tekintesz vagy teremtesz, nehézkes érzést ad Neked, akkor az nem az őszinte önmagad. Mikor tudatában vagy, mi tart vissza, nem kell a szomszédba menned véleményért. Kövesd mindig azt, amit tudsz, és az előtted lévő út olyan lehetőségek felé kanyarodik majd, amikről eddig nem is álmodtál még.

Csináld többet azt, ami bulis Neked!
Hallgass zenét, süss kenyeret, vagy menj el futni – mikor többet és többször választjuk azt, amit igazán szeretünk csinálni, az kihat az egész életünkre, beleértve az üzletet is. Gondoltál már arra, hogy csinálhatnál abból is pénzt, amit a legjobban szeretsz, és könnyedséggel teremtesz?

Click here to read the article in English!