Tedd fel magadnak és az üzletednek a kérdést: Mi más is lehetséges még, amire eddig nem gondoltál? – nem kell azonnal válaszolnod, egyszerűen már a kérdés feltételével elültetted az új lehetőségek csíráját, és a következő nagyszerű ötleted akkor fog felbukkanni, mikor a legkevésbé számítasz rá.

Az üzleti életben mindenki az innovációról beszél. Valószínűleg már olyan gyakorisággal, hogy a szó elveszti minden jelentését és mindennek érezzük, csak épp nem innovatívnak. Ha tényleg az üzletágad élvonalába vágysz, folyamatosan teremtened kell, kutatni és nyitni az új nézőpontokra. Az igazi innovációnak, megújulásnak nincsenek határai – mindig az út a legizgalmazassabb, ez maga a cél.

De beszélni nem kerül semmibe, és amúgy is jobban szeretek inkább cselekedni, mint szónokolni. Egy vállalati névadási ügynökséget vezetek, festményeket adok el és adok bérbe, és üzletel kapcsolatos coaching tanfolyamokat tartok. Minden nap új utakat keresek, hogy hozzájárulhassak az én három “gyermekem” fejlődéséhez, és meg lennél lepve, mennyi lehetőség tárul elénk, ha kérjük. Ha engem kérdezel, ne vigyázz, mit kérsz!

Ha tudod, mit szeretsz a legjobban az életben, mi gátol abban, hogy a mostani üzleted részévé tedd? Felejtsd el az összes mellébeszélést arról, miért ne vegyítsük az üzletet és a hobbinkat – ezek mind csak ítéletek és begyöpösödött nézőpontok, amik a kreativitásodat korlátozzák, amiket sokszor olyan emberek találtak ki, akik csak vágynak arra, hogy legyen bátorságuk ezt megtenni. Mert tudod, az igazság az, hogy az élet busásan megjutalmaz, méghozzá rengeteg formában.

Ezek a kedvenc tippjeim azoknak a vállalkozóknak, akik készek a kreativitásukat új dimenziókba emelni:

  1. Megújulás vagy halál
    A státuszkó az ellenségünk. Fontos, hogy nyitott szemmel járjunk, és figyeljük, mi történik körülöttünk. Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy magunkba nézzünk, és átérezzükl hogy a saját tudásunk a legjobb önmagunk és az üzletünk számára.
  2. Légy kíváncsi, kísérletezz
    Ha megtehetnél bármit az életedben, szabadon, elvárások nélkül, mi lenne a választásod? Amikor azt csinálod, amit valóban élvezel, és könnyedséggel alkotsz, új inspirációk fognak mindenhol rád találni. És ez nem csak a lelkedre, de a bevételeidre is hatással lesz.
  3. Kérdezz bátran az üzletben is
    Tedd fel magadnak és az üzletednek a kérdést: Mi más is lehetséges még, amire eddig nem gondoltál? – nem kell azonnal válaszolnod, egyszerűen már a kérdés feltételével elültetted a lehetőség csíráját, és a következő nagyszerű ötleted akkor fog felbukkanni, mikor a legkevésbé számítasz rá.

Read the article in English here:

Article: Innovation – do you practice what you preach?