Elég kreatív a munkád számodra? Vagy van bármilyen számodra különleges elkötelezettséged, ami rendszeresen új nagyszerű ötleteket igényel? Néha a szigorú időbeosztás az egyetlen lehetőség, hogy határidőre végezzünk. Egyetértesz azzal, hogy a legjobb teremtéseink mégis gyakran épp akkor történnek, mikor nem egy őrült határidőhöz próbálunk igazodni?

Lenne kedved kipróbálni a teremtést nagyobb könnyedséggel – csak hogy megtapasztald, hova vezet ez Téged, vagy használd a magán- és az üzleti életedben?

A teremtésben nincs helyes és helytelen út, sem mágikus recept vagy kézikönyv. Ha extrém nyomás alatt szeretsz teremteni, jó neked – folytasd! Gyakoribb azonban, hogy a kötelezettségek megfojtják a kreativitást. Az alkotás és a kivitelezés teherré válik, mikor valójában ezek örömteli feladatok.

A lelked kreativitása a bevételeidet is növeli
A legtöbben könnyedén teremtünk kreatívan, mikor nyugodtak, ellazultak vagyunk. A nagyobb kreativitással pedig könnyebben halad előre a lelkünk és az üzletünk, bevételeink is. Egyértelműnek hangzik? Akkor miért építi mégis annyi ember a valóságát mások igényei és elvárásai köré? Ennek nem sok értelme van, igaz?

Miért kezdünk el zsigerből énekelni a zuhany alatt, vagy érezzük magunkat felfrissültnek és inspiráltnak, mikor a természetben töltünk egy kis időt? A válasz egyszerű: a teremtés a harmóniát követi, amit ha egyszer könnyedséggel megélünk, fogékonyabbá válunk a teremtésre is. Hányszor hallottad művészektől: “A szobor szinte felépítette önmagát”, vagy “a szöveg csak úgy a semmiből jött”. Nem nehéz kitalálni, hogy ezek a művészek elég jó helyen lehettek, és senki sem szegezett pisztolyt a fejüknek, hogy időben elkészüljenek a mesterművek. Gondolj csak Newton és az alma történetére.

Hadd hozzak egy példát a saját életemből. Imádom a festészetet, és mikor a saját alkotásaimat készítem a stúdióban, mindig tartok magam mellett egy kisebb vásznat is, hogy letöröljem a felesleges festéket. Sosem gondolok rá tudatosan, de többször is az extra vásznon érdekesebb alkotás született, mint a “valódi festmény” maga. Mikor ellazult vagyok, a teremtés váratlan helyeken talál meg, és nekem keresnem sem kell.

Szeretnél nagyobb könnyedséggel teremteni, hogy kipróbáld hová vezet ez Téged és használni ezt a magán- és üzleti életedben?

Ezt a három tippet érdemes észben tartani:

  1.  Az alkotás a nyitott elmét élvezi
    Engedd el az összes kivetítést, elvárást és ítéletet, amit más emberek raktak rád, és amit te vettél magadra. Így többet és szabadabban teremthetsz.
  2. Te nem vagy azonos a saját teremtményeiddel
    Ha az emberek megítélik a teremtményeidet, nem személyesen Téged ítélnek meg. Csak válaszolj egyszerűen: “Érdekes nézőpont, köszönöm!” Aztán kövesd tovább, amiről tudod, hogy Neked igazság.
  3. Teremts, sose várj!
    A teremtés imádja a cselekedeteket! Ne várj az inspirációra, hanem kezdj el teremteni, hogy az inspiráció találhasson rád. Csak állj neki! Csináld, ne gondolkozz!

Read the article in English here:

Article: How a creative soul will increase your sales